Äntligen fiber till Kustvägen!

Senast uppdaterad: 2017-06-16
Kategorier:
Författad av: kustvagensydost

Utmärkelser

Orranäs Gårdsmejeri

Silvermedalj till Hajen

2019-02-19

Orranäs nya ost” Hajen” t ...


Anna-Karins Skafferi

Guldmedalj Jordärtskock- chutney

2018-10-26

"En harmonisk chutney med sötma, syra och hetta i balans. Ett trevligt tillbehör om passar till många rätter!"


Orranäs Gårdsmejeri

Neptun Guld 2018

2018-10-26

"En väldigt uppskattad ost, nära perfektion! En vacker ost som visar stor yrkesskicklighet. Ett hantverk vi gärna äter igen!"


Orranäs Gårdsmejeri

Garpens Fyrost Silver 2018

2018-10-26

"Den här osten överraskar med sin fina krämighet, den har en mild och angenäm smak. Osten är fortfarande ung och kommer att få ännu mer karaktär av att lagras."


Bredängs Ciderbryggeri

Äpple på flaska 2018

2018-10-26

"En flytande tugga av sommarens första äpplen med en frisk doft och ett suggestivt djup."


Äntligen fiber till Kustvägen!

Förmodligen har de flesta av er som har fastigheter på kustvägen fått hem ett erbjudande från IP-Only om fiberanslutning. Företagarföreningen Kustvägen Sydost har under de sista åren försökt förmå Karlskrona Affärsnätverk att bygga ut sitt fibernät till hela Kustvägen. Affärsnätverken, som vi fört samtal med, är beroende av bidrag för att bygga ut säger de och därför har vi fortfarande ingen fiber på kustvägen.

Nu har en ny aktör gjort ett seriöst intåg på kustvägen och vi bedömer dem som en mycket bra chans för oss att nu äntligen få ett så välbehövligt fibernät. IP-only bygger sitt nät helt kommersiellt och är inte beroende av bidrag för att bygga nät, därför så kan de börja bygga så snart som tillräckligt många har skrivit på. De behöver ungefär 60% av fastigheterna för att se att det lönar sig att bygga så det är viktig att vi så snart som möjligt skickar in våra anmälningar.

Vad är fiber bra för?

En fiberkabel kan bära många olika tjänster, allt från telefon och TV till internetuppkoppling. Nu när Telia lägger ner kopparnätet så är fiber det bästa alternativet.

Informationsmöte

Et informationsmöte planeras just nu i närtid och vi återkommer så snart datumet är fastställt.

Styrelsen

Producerad av STUDIO46