Säljer Sparris 2018

Här listar vi de företag där du kan köpa färsk nyplackad Sparris från Bond-gården i Olsäng.

Sparris är en svensk delikatess som ger oss lite lyx till både vardags och till fest. I början av maj skördas den första svenska sparrisen, vårens första och finaste primör. Det är gott i soppor, stuvningar, gratänger och sallader, och passar till både kött och fisk.  Att koka sparris är lätt, särskilt grön sparris som inte behöver skalas om den inte är väldigt grov.

Grön och vit sparris är samma sort fast de odlas på olika vis. Den vita kupas över och växer utan ljus. Den gröna får se solen och blir vackert grön. Den gröna behöver, som sagt, inte skalas om den inte är mycket grov. Sparris ska vara spänstiga och inte slokande och rynkiga med torkande knoppar. Nej, ungdomlig fräschör är vad en sparris ska ha.

Skölj sparrisen och skär eller bryt av den nedersta, ibland lite träiga biten. Man brukar bryta av för då går den av precis på rätt ställe – där det träiga slutar.

Tillbaka till:

Sparrissafari 2018

Svanhalla Bär & Grönsaker Gårdsbutik

Vi säljer jordgubbar, potatis, blommor, grönsaker, ägg med mera.

Kristianopels Handelsbod AB

Passa på att handla i Kristianopels lokala livsmedelbutik. Sparris, lokal honung, rökt fisk från Blomlöfs, stor sortering av vår/sommarblommor och veckotidningar. 0455-366018

Björkenäs Camping

Vi har loppis och säljer sparris.
Här kan du köpa sillamacka, grillad korv eller fika.

Marias presenter

Inredningsbutik för hem & trädgård.

Martinas kroppkakor

Hemlagade kroppkakor med klassiska tillbehör.

Olsängs Potatis

Färskpotatis från Bjärehalvön, tomater, jordgubbar och blommor i vår gårdsbutik. Gästutställare.

Orranäs Gårdsmejeri

Gårdsbutik där vi säljer getost, hantverksmässigt tillverkad på mjölk från egna getter, samt ekologisk ost på mjölk från grannens kor. Passa på att uppleva djuren på gården och njut av de vackra omgivningarna.

Anna Karins skafferi

Kokar marmelad, chutney och dessertsåser i små satser, använder inga E-nummer eller andra konstigheter. Tagit hem flera utmärkelser.

Bond-Gården

Försäljning av sparris, sparrisplantor, övriga sorters grönsaker, ostkaka mm.
Har du frågor om sparrisodling, är du välkommen att ställa dem hos oss.

Oxabackens trädgård och konsthantverk

Visningsträdgård med orangeri, växthus, bäck och dammar. Försäljning av hemodlade pelargoner, tomatplantor, perenner och, nytt för i år, konsthantverk i trä.