Sparrissafari 2017

I år firar vi 10-års-jubileum och vår Sparrisgrupp har lite extra att erbjuda för att fira denna tilldragelse. information kommer när allt är klappat och klart. Även i år kan ni se sparrisodlingarna i Olsäng, äta god mat, på ett flertal ställen utmed kustvägen. Ni kan också besöka alla hantverkare och trädgårdar som erbjuder mycket intressant att se och uppleva. Årets deltagare är nu anmälda och vill du redan nu se de företag som du kan besöka på sparrissdagarna väljer du Event och sparrissafari 2017 i menyn.

Bond-Gården Olsäng

Jämjö musikkår inviger evenemanget klockan 10:00 på lördagen. Patrik Trydefeldt, känd från Sveriges Mästerkock, bjuder på smakprov av sparrisrätter mellan klockan 12 och 15 både lördag och söndag. Mat & utställare. Allt om och med sparris. Djur av olika slag, inklusive hästskjuts. Barnaktiviteter och så någon överraskning. OBS! Parkeringsavgift 20kr

Blekinge Classic Car Club

På söndagen kommer Blekinge Classic Car Club att köra ett rally med fina entusiastbilar längst kustvägen. Start och mål är i Kristianopel. Man kommer även att ha en finbilsparkering på hamnplanen där man kan titta på fina bilar hela söndagen.

Kristianopel

Köpmannagården har olika aktiviteter under helgen med utställningar och försäljning. Stenugnsbakat bröd på lördagen och stenugnsbakad pizza från kl 12 båda dagarna. CH byggnadsvård visar fönsterrenovering. Prova på att kitta och skära glas. Få tips på färg och målning. Skattjakt för barn kl 14.00. Ponnyridning och rundtur med häst och vagn. På lördagen kommer två kända rosexperter från Svenska Rosensällskapet och ger skötselråd. Ta med en bild på en ros du inte vet namnet på, så får du kanske svaret. I församlingshemmets trädgård serveras nygräddade våfflor och på söndagen även musikunderhållning av Hasse och Vanja. Vid Handelsboden grillad korv. På söndagen har vi målgång och finbilsparkering för entusiastbilsrallyt på hamnplanen.

Olsängs Potatis

Hos Olsängs Potatis kan ni under Sparrishelgen äta kroppkakor, fynda personliga tofflor samt bland annat köpa marmelad, jordgubbar, blomjord, ägg och honung. Gårdsbutiken håller öppet hela helgen och ett flertal gästutställare finns på plats. Givetvis finns det också ett gediget urval av potatis att botanisera i för den som önskar det.

Börjar: 20 maj, 2017 8:00
Slutar: 21 maj, 2017 15:00
Plats: Kustvägen Sydost
Adress:
Postadress:
Epost:
Hemsida:
Producerad av STUDIO46
chevron-downmenu-circlecross-circle