Kafé Måsen

 Njut av bästa läget invid Torhamnsfjärden! Bakom vårt glas-staket kan du slappna av med en kopp kaffe, en söt kaka eller en god dryck till en matbit. Vi har fullständiga rättigheter. www.kafemasen.se 

 Botanisera bland årets glassnyheter från Otto-Glass! 

Gästgiveriet är en av de äldsta byggnaderna i Kristianopel. Det byggdes redan år 1714 som privatbostad. 1910 blev Kristianopels Gästgiveri Blekinges första Gästgivargård.

Hit kom dåtidens resande och vattnade hästarna i stallängan, medan de själva intog en god måltid och vilade en natt.

Idag bedrivs det en restaurang, B&B, konst utställningar, ateljé och art café i dem historiska lokalerna, omgivna av rosor och äppelträd. 

Olsängs Potatis har en lång historia bakom sig då det startade redan på 1940-talet och drivs idag av tredje generationen.
Det var de nuvarande ägarna och bröderna Per-Olof och Sven Olssons farfar som startade företaget med att sälja potatis på torget i Karlskrona.
Bröderna tog över verksamheten 1998 efter sin pappa och med åren har företaget minst sagt breddats och vuxit.

Olsängs Potatis består idag förutom potatispackeriet av en gårdsbutik med ett brett sortiment av mestadels närproducerade varor tex. Ägg, bröd, lök, chips, choklad, honung, grönsaker efter säsong m.m.
Gårdsbutiken säljer också jord och gödning från Emmaljungas sortiment.

Under vår och sommarmånaderna erbjuds även blommor

Vi säljer marksten, plattor, murar och mycket mer som du behöver till din trädgård.

Välkomna

Bredängs musteri och ciderbryggeri är ett småskaligt musteri med egen tillverkning av hantverkscider. Produktionen av must är certifierat mathantverk enligt Eldrimner.  Musteriet ligger naturskönt beläget i Bredäng, utanför Jämjö, längs kusten i östra Blekinge. Vi mustar äpplen åt privatpersoner i Blekinge och Kalmar Län. Våra produkter hittar du hos välsorterade återförsäljare i framförallt södra Sverige. Verksamheten är igång året om med högsäsong under hösten. Oavsett  var i Sverige du bor kan du i vår webbshop köpa våra produkter med hemleverans.

Ponnyridningen  på Olsängs Potatis.

Lördag 16 maj kl 10-15 i Sibbaboda fd skola

kl. 10.00–15.00 Smeden och levnadskonstnären Jörgen Sjöholm visar smideskonst, Margareta Gustavsson ställer ut akvareller, skolfotoutställning, kaffeservering med hembakat, lotterier och loppis.
kl. 12.00 Bella Donna-kören sjunger.
kl. 13.30 Vanja med bror sjunger och spelar.

Producerad av STUDIO46