Målatorp’s Viltrökeri o Gårdsbutik

Välkomna till Orranäs Gårdsmejeri vid 2020 års SPARRISSAFARI
Under sparrishelgen har du möjlighet att uppleva gården och getterna medan, Lasse sköter de dagliga sysslorna som t ex mjölkning och fodring. Följ gärna med honom, han berättar gärna.
Getterna är våra mjölkproducenter, de är känsliga för infektioner och därför får man inte mata eller klappa , men gärna titta. Har du tur så är det full fart på killingarna eller kan du kika på när Lasse mjölkar.
Botanisera i vår gårdsbutik, förutom ost och bocksalami finns det andra lokala läckerheter och självklart också SPARRIS! På hyllorna finner du även ekfatslagrad sherryvinäger och ekologisk olivolja mm.
Gör gärna en rundvandring på gården, upplev den vackra omgivningen, besök våtmarken och bockstallet.
Är du hungrig finns nygrillad Eldostburgare eller viltburgare att köpa av Askunga Dovvilt som gästspelar hos oss. Boels bror Kai Bruno, barnpsykiater och författare, finns också på plats och kommer att berätta om sina böcker, signera för den som vill köpa.

Nu börjar vår 4:e säsong med försäljning av kvalitetsrosor ur Kordes sortiment.

En av de nya sorterna för i år är bland annat småblommiga klätterrosor, i olika färger och som kan vara lämplig i rabatten men även att ha på altan och balkong.

Mer nytt för i år är vår nya marknadsplats för våra rosor och en pergola som ramar in trädgården.

Även parkeringsplatsen är bättre iordninggjord.

Varmt välkomna till oss

Cilla o Calle

 

 

Finfina gourmetkryddor och såser för alla tillfällen då njuta står i fokus. Hett, sött, syrligt, salt, allt. Mathantverk från Karlskrona. Välkommen till Bredäng!

Mittlandtsgården bedriver småskalig produktion av lamm, ägg och honung. Alla våra produkter har ursprung från vår egen gård: lammskinn, ullgarn, hantverk, fårkorv, sorthonung.

Vi erbjuder också upplevelser som lammsafari, skogsbad, naturvandringar och hantverkskuser.

Hos Sara Porle Design hittar du konsthantverk i material såsom glas, metall, trä och läder. Allt är egen tillverkning.  Hällristningarna i Torhamn, djuren eller naturen runt knuten är största inspirationskällorna. Som tidigare år finns här glashantverk och smycken. Nytt för i år är vackra brädspel samt glaskonst att pryda din trädgård med.

Producerad av STUDIO46