Kafé Måsen

 Njut av bästa läget invid Torhamnsfjärden! Bakom vårt glas-staket kan du slappna av med en kopp kaffe, en söt kaka eller en god dryck till en matbit. Vi har fullständiga rättigheter. www.kafemasen.se 

Ingegerds Ostkaka tillverkas hantverksmässigt av lokala råvaror. Jag är uppväxt på en gård mitt i Småland, ostkaka finns liksom i generna. Mina ostkakor är gräddade i enportions pappersformar. Varje ostkaka ligger i en separat plastpåse.
Ostkakorna säljs färska under sparrisfestivalen vilket innebär att de klarar en utflykt. Ostkaka går bra att frysa.

Gästgiveriet är en av de äldsta byggnaderna i Kristianopel. Det byggdes redan år 1714 som privatbostad. 1910 blev Kristianopels Gästgiveri Blekinges första Gästgivargård.

Hit kom dåtidens resande och vattnade hästarna i stallängan, medan de själva intog en god måltid och vilade en natt.

Idag bedrivs det en restaurang, B&B, konst utställningar, ateljé och art café i dem historiska lokalerna, omgivna av rosor och äppelträd. 

Olsängs Potatis har en lång historia bakom sig då det startade redan på 1940-talet och drivs idag av tredje generationen.
Det var de nuvarande ägarna och bröderna Per-Olof och Sven Olssons farfar som startade företaget med att sälja potatis på torget i Karlskrona.
Bröderna tog över verksamheten 1998 efter sin pappa och med åren har företaget minst sagt breddats och vuxit.

Olsängs Potatis består idag förutom potatispackeriet av en gårdsbutik med ett brett sortiment av mestadels närproducerade varor tex. Ägg, bröd, lök, chips, choklad, honung, grönsaker efter säsong m.m.
Gårdsbutiken säljer också jord och gödning från Emmaljungas sortiment.

Under vår och sommarmånaderna erbjuds även blommor

Vi säljer marksten, plattor, murar och mycket mer som du behöver till din trädgård.

Välkomna

Försäljning av Askunga Dovvilts kött och korv produkter.
Passa på och köp med er en korvkasse för 250 kr.

Servering av grillad hamburgare och hjortgrillkorv.
Passa även på och prova Orranäs Eldost som vi serverar med bröd, sallad, dressing och grillad sparris.
Vi står utanför Orranäs gårdsmejeri.

Betalning med swish / kontant

 

 

Bredängs musteri och ciderbryggeri är ett småskaligt musteri med egen tillverkning av hantverkscider. Produktionen av must är certifierat mathantverk enligt Eldrimner.  Musteriet ligger naturskönt beläget i Bredäng, utanför Jämjö, längs kusten i östra Blekinge. Vi mustar äpplen åt privatpersoner i Blekinge och Kalmar Län. Våra produkter hittar du hos välsorterade återförsäljare i framförallt södra Sverige. Verksamheten är igång året om med högsäsong under hösten. Oavsett  var i Sverige du bor kan du i vår webbshop köpa våra produkter med hemleverans.

Välkomna till Orranäs Gårdsmejeri vid 2020 års SPARRISSAFARI
Under sparrishelgen har du möjlighet att uppleva gården och getterna medan, Lasse sköter de dagliga sysslorna som t ex mjölkning och fodring. Följ gärna med honom, han berättar gärna.
Getterna är våra mjölkproducenter, de är känsliga för infektioner och därför får man inte mata eller klappa , men gärna titta. Har du tur så är det full fart på killingarna eller kan du kika på när Lasse mjölkar.
Botanisera i vår gårdsbutik, förutom ost och bocksalami finns det andra lokala läckerheter och självklart också SPARRIS! På hyllorna finner du även ekfatslagrad sherryvinäger och ekologisk olivolja mm.
Gör gärna en rundvandring på gården, upplev den vackra omgivningen, besök våtmarken och bockstallet.
Är du hungrig finns nygrillad Eldostburgare eller viltburgare att köpa av Askunga Dovvilt som gästspelar hos oss. Boels bror Kai Bruno, barnpsykiater och författare, finns också på plats och kommer att berätta om sina böcker, signera för den som vill köpa.

Producerad av STUDIO46