Orranäs Gårdsmejeri

Välkomna till Orranäs Gårdsmejeri vid 2020 års SPARRISSAFARI
Under sparrishelgen har du möjlighet att uppleva gården och getterna medan, Lasse sköter de dagliga sysslorna som t ex mjölkning och fodring. Följ gärna med honom, han berättar gärna.
Getterna är våra mjölkproducenter, de är känsliga för infektioner och därför får man inte mata eller klappa , men gärna titta. Har du tur så är det full fart på killingarna eller kan du kika på när Lasse mjölkar.
Botanisera i vår gårdsbutik, förutom ost och bocksalami finns det andra lokala läckerheter och självklart också SPARRIS! På hyllorna finner du även ekfatslagrad sherryvinäger och ekologisk olivolja mm.
Gör gärna en rundvandring på gården, upplev den vackra omgivningen, besök våtmarken och bockstallet.
Är du hungrig finns nygrillad Eldostburgare eller viltburgare att köpa av Askunga Dovvilt som gästspelar hos oss. Boels bror Kai Bruno, barnpsykiater och författare, finns också på plats och kommer att berätta om sina böcker, signera för den som vill köpa.

Försäljning av hantverksmässigt tillverkad getost på mjölk från egna getter och
ekologisk komjölksost från grannens kor. Botanisera i gårdsbutiken bland lokalt producerade läckerheter. Våra ostar är mångfaldigt prisbelönade, smaka gärna! Prova också vår unika kallrökta och lufttorkade Bocksalami, tillverkad på eget kött.

Upplev den vackra omgivningen, ta gärna en promenad upp mot våtmarken där våra pensionerade getter  betar, och har du tur kanske vi har griskultingarna på plats, som tillsammans med getterna ska röja för betesmark.
Nära stallet går mjölkgetterna med sina killingar och ibland är lille Melker, gårdens maskot ute på en egen liten tur.

Behöver du någonstans att bo över helgen eller veckan, så kan du hyra en mysig stuga av oss. Se bilder på våran hemsida www.bond-garden.se

Stålemara Gård är ett Equesteriellt center och en modern hästsportanläggning med inackoderingsstall, bed´n box, boende och konferenslokal i vacker kustnära miljö på landet. Vi anordnar föreläsningar och aktiviteter med hästinriktning.

Producerad av STUDIO46