Kustvägen-TV

Kustvägen-TV

Inför årets Kultur & Sparrissafari har vi tagit fram en serie korta filmer av om med deltagande företag. Biblioteket med filmer kommer att växa fram under de närmsta dagarna så missa inte fortsättningen!

Bond-Gården

Vår egen sparriskung Anders Olsson berättar om helgens evenemang. Å sparris blir det även i år - för nu växer den så det knakar!
Tyvärr bråkade vinden lite med mikrofonen under inspelningen. Bättre mikrofon med vindmuff står på önskelistan inför kommande filmer...

Lavendelgården & Trädbolaget

Vi gör ett dubbelbesök hos Lena och Amir på Lavendelgården och det nystartade Trädbolaget. Hos Lena och Amir får du hjälp med valet av både mindre växter och stora träd, eller också kan du bara njuta en stund i Lavendelgårdens vackra och hemtrevliga trädgård.

Sara Porle Design

I ateljén i Attanäs skapar Sara sina smycken i glas och metall. Vill du prova att själv skapa något delar Sara gärna med sig av sina kunskaper i form av kurser inom flera olika hantverkstekniker.

Kristianopels Gästgiveri - Gästis

Kristianopels Gästgiveri eller "Gästis" byggdes redan år 1714 så det har några år på nacken. Är du sugen på lite redi mat har du hittat rätt!

Kinas Kakor & Catering

Om du inte var hungrig redan tidigare så kommer du garanterat vara det efter att du sett Kinas smarriga mathantverk. Välkommen till Kinas Kakor & Catering.

Sköna Ting

Följ med in i Liselotts mysiga butik Sköna Ting som du hittar precis vid hamnen i Kristianopel. Här hittar du presenter både till dig själv och andra.

Anna-Karins Skafferi

I Anna-Karins Skafferi kan vi hitta mumsigt mathantverk. God Sylt och marmelad, vaniljskorpor eller varför inte lite chutney till grillningen? Under sparrishelgen hittar du Anna-Karins Skafferi på Bond-gården i Olsäng.
<

Margitas Surdegsbröd och Textilier

Margita bakar goda surdegsbröd och rågskorpor. Hon bakar bl a ett skållat surdegsbröd efter ett gammalt familjerecept. Under sparrishelgen hittar du Margita på Bond-gården i Olsäng. Resten av året kan du köpa Margitas bröd i Brödboden i Mosseryd.

Café Sött & Salt, Kristianopel

Peter och Helena berättar om sitt café och vad man har för planer inför Sparrishelgen.
<

Ann-Marie berättar om Kustvägens Kultur & Sparrissafari

En intervju med Ann-Marie Nordström, en av initiativtagarna till eventet. Här berättar Ann-Marie om hur det började och vad vi har att vänta av årets sparrishelg!

Producerad av STUDIO46
chevron-downmenu-circlecross-circle