Sparrissafari 2019

"Så mycket mer än bara sparris"

Vi vill att Sparrissafari ska vara en familjefest där ni kan äta gott, se och köpa det vi producerar. Sparrissafarin är också det tillfälle där ni har möjlighet att bekanta er med de besöksmål som vi erbjuder på kustvägen och förhoppningsvis återkommer ni när ni nu hittat oss.


Datum

Start: 18 maj, 2019
Avslut: 19 maj, 2019
10:00 – 17:00

Tack alla ni som gjorde 2018 års Sparrissafari till en fantastisk upplevelsehelg!

Sparrissafarin går in i ett nytt decennium. 2018 firade vi 10 år med Sparrissafari, nu ser vi fram emot kommande 10 år. Aldrig förr har intresset varit så stort för vår sparrissafari, vi har fler utställare och vi vill nu sprida ut vårt event över hela kustvägen.
Sparrissafarin har till syfte att gynna besöksnäringen längs hela Kustvägen Sydost och marknadsföra de lokala företagen som verkar där.

Sparris-Anders på Olsängsgården!

På sparrissafarin 2018 testade Anders att erbjuda "sightseeing" meddels häst och vagn till sparrisåkrarna på Bond-Gården vilket blev mycket uppskattat. Så vill ni se Sparrisåkrarna och höra hur det går till att odla sparris och kanske även få höra en och annan skröna så har Anders bestämt att erbjuda dessa turer även i år. Missa inte detta! På Olsängsgården kommer Anders att sälja sina produkter från gården och här finns flera andra som säljer sina produkter.

Sparris på hela kustvägen

Det är mycket att uppleva på sparrisrundan och kanske hinner du inte med allt du vill se dessa dagar, därför utökar vi de ställen där du kan köpa sparris så att du garanterat kan få med dig denna läckerhet hem.

Leta fram din kylväska!

Kustvägen är känd för sina skickliga mathantverkare, det finns många läckerheter att ta med hem så glöm inte kylväskan! Vi kan rekommendera våra gårdsbutiker utmed kustvägen, där kan du köpa primörer, blommor och köttprodukter från djur som haft ett gott liv på ängarna utmed kustvägen.

Sparrisrätter på restauranger och cafeér

Den här helgen har kockarna nyplockad sparris i köken och du kan förvänta dig flera spännande sparrisrätter på restauranger och cafeér.


Våra sparrisymboler

Vi har försökt att göra det lättare att se vad som erbjuds på våra platser. Om du klickar på symbolerna får du upp en lista med just de platser som erbjuder det du söker.

Samtliga Sparrisplatser

Här nedan listar vi samtliga platser som du kan besöka på årets sparrissafari.
Vi listar dem från söder till norr precis som i den tryckta foldern.
Om du klickar på någon av siffersymbolerna som indikerar hur många aktörer som det finns i det området så zoomar kartan in på detta området.
När du zoomat in så ser du våra aktör-symboler, klicka på den symbolen så kommer info upp om aktuell aktör.