Sparrissafari 2022

Sparrissafari 2022 - "Så mycket mer än bara sparris"

Vi vill att Sparrissafari ska vara en familjefest där ni kan äta gott, se och köpa det vi producerar. Sparrissafarin är också det tillfälle där ni har möjlighet att bekanta er med de besöksmål som vi erbjuder på kustvägen och förhoppningsvis återkommer ni när ni nu hittat oss.


Datum

Start: 21 maj, 2022
Avslut: 22 maj, 2022
10:00 – 17:00

Sparris på hela kustvägen

Det är mycket att uppleva på sparrisrundan och kanske hinner du inte med allt du vill se dessa dagar, därför utökar vi de ställen där du kan köpa sparris så att du garanterat kan få med dig denna läckerhet hem.

Leta fram din kylväska!

Kustvägen är känd för sina skickliga mathantverkare, det finns många läckerheter att ta med hem så glöm inte kylväskan! Vi kan rekommendera våra gårdsbutiker utmed kustvägen, där kan du köpa primörer, blommor och köttprodukter från djur som haft ett gott liv på ängarna utmed kustvägen.

Sparrisrätter på restauranger och cafeér

Den här helgen har kockarna nyplockad sparris i köken och du kan förvänta dig flera spännande sparrisrätter på restauranger och cafeér.

Sparrissafarin har till syfte att gynna besöksnäringen längs hela Kustvägen Sydost och marknadsföra de lokala företagen som verkar där. Utällare vi bjuder in komplettera det vi har att erbjuda, men vi lovar att ni aldrig kommer att hitta "tingeltangel" på Sparrissafarin.


Våra sparrisymboler

Vi har försökt att göra det lättare att se vad som erbjuds på våra platser. Om du klickar på symbolerna får du upp en lista med just de platser som erbjuder det du söker.

Samtliga Sparrisplatser

Här nedan listar vi samtliga platser som du kan besöka på årets sparrissafari.
Vi listar dem från söder till norr precis som i den tryckta foldern.
Om du klickar på någon av siffersymbolerna som indikerar hur många aktörer som det finns i det området så zoomar kartan in på detta området.
När du zoomat in så ser du våra aktör-symboler, klicka på den symbolen så kommer info upp om aktuell aktör.